Bebeğinizin kaliteli uykularına kavuşmasını istiyorsunuz, fakat hangi etkenler önemlidir biliyor musunuz? Peki sadece uyku eğitim yöntemini uygulamanız yeterli midir? Cevap: *Hayır*
*Uyku bir bütündür!*
Özellikle gece ve gündüz ritmi ile bebeğiniz harika uykularına kavuşmasına bir adım daha yaklaşmanız imkansız değildir. Deneyimlerime göre ailelerimizle birlikte bunun öyle çok faydasını görüyoruz ki!
Gece gündüz farkı çok önemlidir. Kulağa çok basit geliyor olabilir, fakat öne çıkan çok önemli ve dikkate alınması gereken detaylar vardır.
Gece gündüz farkı aynı zamanda sadece karanlık ve aydınlıktan oluşmamaktadır.
Özellikle gün içerisinde uyku saatlerimizi uyanıklık süremize göre belirlemeniz çok daha sağlıklıdır. Bebeğiniz uykusuna yattığında ise bir uykunuzun limiti 2 saat olması önemlidir. Örneğin bebeğiniz diyelim ki şu an 8 aylık. Gün içinde 3 saat uyuması uygundur. Fakat ilk uykusunu çok çok uzun uyuyor genelde... Ama her ne olursa olsun lütfen 2 saat limitimizi geçirmiyoruz. Böylece gün vaktine devam, diğer uykunun kalitesini koruyoruz. Fakat şu an 2 saat uyuduğu için de bebeğimiz ikinci uykusunu sadece 1 saat uyuması idealdir. Bebeğimizi böylece 1 saatin sonunda uyandıralım ki 3 saat toplam gün limitimizi geçirmeyelim. Öylece bebeğiniz gece harika bir şekilde ihtiyacına göre uyku ihtiyacını dengeliyoruz.
💤Her uykuda bebeğinizin karanlıkta uyuması uygundur. Zifiri karanlıktan bahsetmiyorum, şart değildir. Fakat yeterince karanlık olması önemlidir. Karanlıkta uyku hormonları salgılanır ve aydınlıkta ise uyanıklık hormonları. Temeliniz ne kadar kaliteli olursa ileriki zamanda öylelikle bebeğinizin suan harika düzeni oturduktan sonra heryerde, aydın ortamlarda da güzel bir şekilde uyuyor olacaktır bebeğimiz.
💤Gün içinde ise bebeğimizi yeterince besleyelim. Beslenme programınızdan emin değilseniz lütfen doktorunuza danışmanızı öneriyorum. Gün içerisinde ne kadar harika bir şekilde beslenirse bebeğimiz gece beslenme ihtiyacı minimuma iniyor olacaktır. Fakat şöyle bir detay vardır ki: bebeğiniz gece ihtiyacından çok çok daha fazla besleniyorsa gündüz vakti çok az besleniyor olacaktır. Buradaki denge olumsuz bir şekilde etkileniyor. Gün içinde kalori alımı ise geceye aktarılıyor ve bir bakıyoruz bebeğimiz gün içinde çok daha az beslenmeyi tercih ediyor.
💤En önemli detaylarımızdan biri ise elbette desteksiz uyumayı bebeğimize sevgi dolu adımlar ile, bağ odaklı keşif edebilmesi için yardımcı olmamızdır. Öylelikle bebeğiniz her uyku döngüsünü kendi atlatıyor olacaktır ve uzun uzun, kaliteli derin uyklara sebep olacaktır.
💤Gerçekçi olalım lütfen... Özellikle 12. aya kadar gece beslenme maksimum 2 defaya kadar ihtiyaçtan dolayı devam edebilir. Her bebeğin ihtiyacı çok ama çok farklıdır. Beklentilerimizi ne kadar gerçekçi tutarsak böylece de bakış açınız daha olumlu ve enerjiniz de muhteşem bebeğinize yansıyor olacaktır. Bebekler de birer bireydirler. Elbette kendi ihtiyaçlarına göre ilerlememiz çok önemlidir.
Comments